Най-малко 14 души станаха жертви на свлачище, предизвикано от проливните

...
Най-малко 14 души станаха жертви на свлачище, предизвикано от проливните
Коментари Харесай

Наводнения в Камерун и ЦАР взеха 14 жертви и оставиха 28 000 без покрив

Най-малко 14 души станаха жертви на свлачище, провокирано от проливните дъждове в Западен Камерун, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Има информация за още 40 души, които са затрупани подземен, след активизиралото се нощес свлачище в град Бафусам в Западната провинция, където протича избавителна акция, сподели губернаторът на провинцията Ава Фонка Аугустин пред ДПА.

" Засега може да потвърдим за 14 жертви. Повече от 40 души са в неопределеност, и може да потвърдим, че са затрупани ", сподели губернаторът, съгласно който броят на жертвите може да нарасне.

Най-малко 28 000 души останаха без заслон в Централноафриканската република (ЦАР) в резултат на най-голямото от 20 години наводняване, оповестиха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на чиновници на Червения кръст.

" Много жилища са разрушени, а цели квартали наводнени ", съобщи ръководителят на филиала на Червения кръст в ЦАР свещеник Антуан Мбаобого.

Изливащите се без спиране към този момент седмица порои провокираха съществено повишаване на водите на река Убанги и нейните притоци. Наводнението засегна мощно столицата Банги, ситуирана на брега на Убанги. По доста от улиците на столицата, чието население е към милион поданици, хората се придвижват с лодки. Голяма част от кварталите на града са наводнени, нанесени са съществени вреди както на публични, по този начин и на жилищни постройки. В Банги не доближава пречистена питейна вода. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР