Най-малко 14 души, сред които и юноши, бяха убити при

...
Най-малко 14 души, сред които и юноши, бяха убити при
Коментари Харесай

Екстремисти атакуваха църква в Буркина Фасо, има загинали

Най-малко 14 души, измежду които и юноши, бяха убити при нахлуване на екстремисти против черква в източната част на Буркина Фасо по време на утринна работа през днешния ден, оповестиха източници от силите за сигурност, представени от Ройтерс при изискване за анонимност.

Още не е ясно кои са нападателите, следва да се прецизират и доста условия към офанзивата. Тази година западноафриканската страна стана сцена на бунтовническо ислямистко придвижване, разпалило етнически и религиозни напрежения. Това трансформира огромни елементи от страната в неуправляеми, най-много в крайграничните региони с Мали, където ислямските екстремисти са изключително дейни, показва Ройтерс.

Обект на днешната офанзива бе село Футури в източната провинция, оповестиха източниците. Този регион е прочут с бандитизма си и през последната година не за първи път става обект на офанзиви от джихадистки групировки, свързани с Ал Каида и Ислямска страна.

Фактът, че нападението е осъществено против черква по време на работа по сходство на други офанзиви против християни тази година, е ново събитие в Буркина Фасо, която от дълго време се гордее с религиозната си приемливост и до момента бе остров на мира в района.

Събитията от последните месеци обаче доведоха до прояви на принуждение и стотици убити. Това принуди близо милион хора да изоставен домовете си в търсене на по-спокойни места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР