Най-малко 14 души са убити, а близо 150 са ранени

...
Най-малко 14 души са убити, а близо 150 са ранени
Коментари Харесай

Кола бомба избухна в западен квартал на Кабул, поне 14 загинали и 150 ранени

Най-малко 14 души са убити, а близо 150 са ранени при атентат с кола бомба на талибан самоубиец пред полицейски сектор в афганистанската столица Кабул през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес.

Заместник-вътрешният инистър Хошал Садат сподели пред кореспонденти, че 92-ма от ранените са цивилни. Взривът бил толкоз мощен, че бил чут в съвсем цялостен Кабул.

Талибаните оповестиха, че офанзивата им е била ориентирана против център за наемане на бойци за силите за сигурност.

Днешната детонация идва единствено ден откакто представителят на Съединени американски щати за Афганистан и талибаните оповестиха за забележителен прогрес в диалозите за преустановяване на 18-годишната война в Афганистан, които се водят в Доха - столицата на Катар.

Дори и по време на договарянията, чийто осми кръг тече сега, пораства броят на цивилните жертви в Афганистан. Организация на обединените нации разгласява своя статистика преди два дни, че юли е бил месецът с най-вече цивилни жертви от 2017 година до момента. При офанзиви на бунтовниците през предишния месец са били убити или ранени над 1500 души, които не са свързани с армията или полицията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР