Най-малко 14 бойци, сред които и иранци, са били убити

...
Най-малко 14 бойци, сред които и иранци, са били убити
Коментари Харесай

14, сред които и иранци, са загиналите в удара по сирийската военна база

Най-малко 14 бойци, измежду които и иранци, са били убити във въздушния удар, нанесен малко преди разсъмване през днешния ден по военна база на сирийския режим в Централна Сирия, съобщи Франс прес, като се базира на сирийския Център за наблюдаване на правата на индивида, заяви Българска телеграфна агенция.

Засега не излиза наяве кой е нанесъл удара по военната база Т-4, известна още и под името военната база Тияс. Съединени американски щати отхвърлиха да са виновни за офанзивата.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида споделя, че в базата е имало съветски и ирански сили, както и бойци на ливанското шиитско придвижване Хизбула, т.е. съдружници на режима на сирийския президент Башар Асад.

Въздушният удар бе нанесен повече от ден откакто се появиха информациите за хипотетична химическа офанзива в град Дума край Дамаск, в която починалите са десетки и за която се счита, че е била осъществена от силите на режима. Предполагаемото химическо нахлуване бе наказано през вчерашния ден от Европейски Съюз, Съединени американски щати, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, папа Франциск и редица страни. Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разисква случая. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР