Най-малко 134 души са били убити при нападение срещу село

...
Най-малко 134 души са били убити при нападение срещу село
Коментари Харесай

Най-малко 134 души са убити при нападение над село в Мали

Най-малко 134 души са били убити при нахлуване против село в Централно Мали, заяви в изказване късно нощес генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от ДПА, изразявайки потрес и отвращение.

Атаката е осъществена през вчерашния ден сутринта против жителите на село в регион Мопти, в това число против дами и деца. Има и 55 ранени. Кои са причинителите или групировката, виновна за нападението, към този момент не е известно.

Гутериш прикани малийските управляващи "да удвоят напъните си за възобновяване на мира и стабилността в Централно Мали ".

Специалният представител на Организация на обединените нации за Мали и началник на задачата на организацията за стабилизиране на страната (МИНУСМА) Махамат Салех Анадиф разгласи на конференция, че в атакуваното село са изпратени миротворчески сили, показва ТАСС.

Нападението, едно от най-кръвопролитните в последните години, е осъществено по време на посещаване в Мали на делегация на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Западноафриканската страна спорадично претърпява набези от страна на въоръжени групи след преврата от 2012 година, довел до установяването на сепаратистки размирен групировки и свързани с Ал Каида групи в неспокойния Север на Мали.

През 2013 година Организация на обединените нации разположи мироопазваща задача в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР