Най-малко 13 са загиналите в големия пожар, избухнал в популярен

...
Най-малко 13 са загиналите в големия пожар, избухнал в популярен
Коментари Харесай

При пожар в нощен клуб в Русия загинаха 13 души


Най-малко 13 са починалите в огромния пожар, избухнал в известен нощен клуб в съветския град Кострома, съобщи ДПА.

Руското министерство на вътрешните работи съобщи, че двама души са арестувани. Смята се, че единият от тях е директно забъркан в пожара.

Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс


Покривът на клуб „ Полигон “, който работи от десетилетия, е рухнал, откакто пламъците бързо са се популяризират на повърхност от към 3500 квадратни метра вътре в постройката.

По предварителни данни на проверяващите няколко спешни изходи са били заключени, съобщи ТАСС като се базира на службата на районния прокурор.

Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс


Установени са нарушавания на Закона за противопожарна сигурност, а спешните изходи са били заключени в пространствата, където е имало хора, се споделя в изказване на прокуратурата.

Не са били осъществявани нужните инспекции, не се е проверявало и спазването на противопожарните правила.

Руската държавна телевизия заяви, че 250 души са били избавени. Освен 13-те починали, петима души са ранени, споделиха управляващите.
Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс

Предстои да бъде конкретизиран окончателният брой на жертвите. Арестуваните са шефът на заведението за нарушение на разпоредбите, както и мъж по съмнение, че е провокирал пожара с пиротехническо средство.

Смята се, че притежателят на „ Полигон “ е народен представител в локалния парламент на Кострома – град на повече от 300 километра североизточно от Москва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР