Най-малко 13 души са загинали, след като руски изтребител-бомбардировач се

...
Най-малко 13 души са загинали, след като руски изтребител-бомбардировач се
Коментари Харесай

13 са вече жертвите на разбилия се в жилищен блок руски военен самолет

Най-малко 13 души са починали, откакто съветски изтребител-бомбардировач се разруши в жилищен блок в южния съветски град Йейск нощес.

Двамата водачи на изтребителя Су-34, изпълняващ подготвителен полет, катапултираха преди да се ударят в постройката, написа Би Би Си.

Спасителите преразгледаха броя на починалите, откакто завършиха претърсването на руините, заяви съветското министерство на изключителните обстановки.Сред жертвите има три деца.

Властите оповестиха, че 68 са били избавени от пожара в девететажния блок и 19 от тях са в болница.

" Според отчета на водачите, които са катапултирали от самолета, повода за злополуката е пожар в един от моторите по време на политане ", сподели съветското министерство на защитата.

„ На мястото на рухването на Су-34, в двора на жилищен блок, се е запалил резервоарът за гориво на самолета “, допълват от там.

Появиха се фрагменти, които явно демонстрират по какъв начин локални поданици се пробват да оказват помощ на един от водачите, който може да бъде забелязан да лежи на земята с парашут зад него.

Пристанищният град Йейск се намира покрай източната украинска военна зона, от другата страна на Азовско море от разрушения град Мариупол.

Той е бил употребен като главен полигон за образование на съветската военноморска авиация.

Местен сътрудник в Йейск сподели пред съветския държавен ефирен канал " Россия 24 ", че два от жилищните блокове са се запалили.

Ученици от близкото приблизително учебно заведение са измежду повече от 360 души, евакуирани от мястото на злополуката, оповестиха съветски медии.

Кремъл подреди на националните и районните управляващи да дават " цялата нужна помощ " на жертвите на пожара.

Следственият комитет на Русия заяви, че е образувал наказателно дело и е изпратил следователи на мястото.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР