Най-малко 13 души са загинали при пожар, обхванал три нощни

...
Най-малко 13 души са загинали при пожар, обхванал три нощни
Коментари Харесай

“Мамо, обичам те, ще умрем“: Пожар в испански нощен клуб уби поне 13 души

Най-малко 13 души са починали при пожар, обхванал три нощни клуба в югоизточния испански град Мурсия, съобщи Би Би Си. Пожарът избухна в нощния клуб Fonda Milagros, прочут като La Fonda, рано сутринта в неделя. След това се популяризирал в прилежащите клубове, защото посетителите се втурнали да избягат от препълнените дансинг зали, оповестиха от полицията.



Местните медии оповестиха, че измежду починалите са членове на семейство, празнуващи рожден ден. Един от посетителите на рождения ден, който бил в клуба дружно с братовчедите си и вуйна си, описа, че по време на хаоса се прибрал у дома, с цел да разбере, че един от братовчедите му не си е тръгнал. Не е ясно дали братовчедът е измежду починалите. Полицията удостовери, че всички починали са били в La Fonda, само че добави, че 14 души към момента са в неопределеност. Те предизвестиха, че броят на починалите евентуално ще нарасне.

Клубът се намира в региона на Аталайас в Мурсия, а пожарът се допуска, че е почнал към 06:00 часа локално време. Близо 15 часа по-късно към момента не е ясно какво го е предизвикало. Но кметът на Мурсия Хосе Балеста съобщи пред кореспонденти по-рано денем, че пожарът е избухнал на първия етаж на клуба. Диего Серал от националната полиция съобщи, че покривът на La Fonda се е срутил, което затруднява откриването на жертвите и изясняването на случилото се.

Според вестник " La Verdad de Murcia " 28-годишна жена е изпратила гласова записка на майка си, когато е почнал пожарът, в която написа: “Мамо, обичам те, ще умрем “. Тя е излязла с колегата си и няколко другари от близкия град Каравака де ла Крус. Не е ясно дали е оживяла.



“Отидоха, тъй като в Каравака няма нощни клубове “, споделя бащата на дамата пред вестника. “Това беше вторият път, когато тя беше там. “

Четирима души се лекуват в болница от поемане на пушек, а локално спортно оборудване се употребява за даване на съвещания на потърпевшите. “Опустошени сме “, съобщи кметът на Мурсия Хосе Балеста. Той е оповестил тридневен печал в Мурсия. Смята се, че това е най-тежкият пожар в нощен клуб в страната от повече от 30 години. През 1990 година 43 души починаха при пожар в заведение в Сарагоса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР