Най-малко 13 души са загинали, а стотици други са ранени

...
Най-малко 13 души са загинали, а стотици други са ранени
Коментари Харесай

13 загинали и стотици ранени след земетресението в Афганистан и Пакистан

Най-малко 13 души са починали, а стотици други са ранени откакто във вторник вечерта мощно земетресение удари елементи от Пакистан и Афганистан. По-рано стана ясно, че след жертвите има и деца. 

Девет от записаните публично смъртни случаи са от провинция Хайбер Пахтунхва в Пакистан . Най-малко 44 души са били ранени при сриването на домовете им, съгласно пакистанския орган за ръководство на бедствия. Повече от 200 души бяха откарани в лечебни заведения в положение на потрес, заяви Билал Файзи, представител на службите за незабавна помощ на Пакистан.

В Афганистан минимум четирима души починаха , в това число едно дете, а други 70 бяха ранени в засегнатите провинции, съгласно изказването на Шарафат Заман Амар, назначен от талибаните представител на Министерството на публичното здраве.

" За страдание, може да има повече жертви ", предизвести Заман Амар.
 9 починали и над 40 ранени след земетресението в Афганистан и Пакистан
9 починали и над 40 ранени след земетресението в Афганистан и Пакистан

Магнитуд 6, 5 с епицентър в планината Хиндукуш в Афганистан

Премиерът на Пакистан Шехбаз Шариф написа в " Туитър ", че е наредил на Националния орган за ръководство на бедствия и други свързани институции " да бъдат подготвени да се оправят с всевъзможни изключителни обстановки " след земетресението, съгласно превод на британски.

Припомняме, че земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер с епицентър в планината Хиндукуш в Афганистан удари към 22 часа, принуждавайки хората да избягат от домовете си от боязън. Метрологичният отдел на Пакистан дефинира магнитуда на 6,8.

Земетресението удари на дълбочина от 187 километра (116 мили), съгласно Геоложката работа на Съединени американски щати.
 Силно земетресение в Пакистан
Силно земетресение в Пакистан

Съобщенията варират от 6,5 до 7,7 и е усетено в елементи от Афганистан и Индия

Земетресението е усетено чак на север до Казахстан, като в обществените медии бяха споделени видеоклипове на поданици в южните градове Шимкент и Тарас, които изтичаха по улиците в неволя.

Земетресението е било усетено и в няколко северноиндийски щата.

Миналата година в югоизточен Афганистан земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер удари кръстосан, планински регион, изравнявайки каменни и тухлени къщи. Талибанските ръководещи в Афганистан дефинират общия брой на жертвите от земетресението на 1150, със стотици други ранени, до момента в който Организация на обединените нации предложи по-ниска оценка от 770.

Последното земетресение удари Пакистан, до момента в който той се бори да се възвърне от опустошителните наводнения предишното лято, които убиха 1739 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР