Мъж блъсна кола в тротоар в Южна Корея, намушка множество пешеходци

...
Най-малко 13 души бяха ранени в Южна Корея, когато мъж
Коментари Харесай

Най-малко 13 души бяха ранени в Южна Корея, когато мъж блъсна кола в тротоар и след това излезе от превозното средство и започна да намушка хора близо до метро гара в град Сеонгнам.

Yoon Sung-hyun, служител от полицейското управление на южната провинция Gyeonggi, каза в четвъртък най-малко девет души са били намушкани, а други четирима са били ранени от превозното средство. Полицията не потвърди дали някои от тях са в тежко състояние.

Агенция Нюзис обаче съобщи, че поне една жертва на инцидента е починала.

Полицията разпитваше неидентифициран заподозрян, който беше арестуван на място.

В отговор на нападението Националната полицейска агенция заяви, че ще проведе онлайн среща по-късно в четвъртък с регионалните полицейски началници, за да обсъдят начини за справяне с намушквания и други атаки срещу произволни цели.

Полицейският комисар генерал Yoon Hee-keun каза, че властите третират инцидента като „терористичен акт“ и го описа като безразборно нападение срещу цивилни, но не даде подробности за мотивите.

Инцидентът идва само няколко дни след друга рядка атака с нож в Сеул, при която един човек беше убит, а други трима ранени.

Мъж с нож намушка най-малко четирима пешеходци на улица в южнокорейската столица Сеул на 21 юли.

Те казаха, че е арестуван мъж на около 30 години с криминално досие, което не е посочено. Мотивацията зад атаката не беше ясна веднага.

Мин Мун-ки, служител от районното полицейско управление Гуанак в Сеул, каза, че загиналата жертва е мъж, но не сподели личните си данни. Мун каза, че най-малко един от тримата, които се лекуват за наранявания, е в критично състояние.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР