Най-малко 122 деца, включително и едногодишно бебе, са убити по

...
Най-малко 122 деца, включително и едногодишно бебе, са убити по
Коментари Харесай

122 деца убити по време на войната срещу наркотиците във Филипините

Най-малко 122 деца, в това число и едногодишно бебе, са убити по време на подетата от президента на Филипините Родриго Дутерте война против опиатите в страната.

Това се показва в отчет на Световната организация против мъченията, който заключва, че някои деца са целеустремено избивани, написа " Гардиън ".
 Известен публицист във Филипините наказан на затвор
Известен публицист във Филипините наказан на затвор

56-годишната Реса и нейният новинарски уебсайт Rappler са подложени на инспекции

Изследването добавя апелите Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида да предприеме без значение следствие на осъществените закононарушения от филипинското държавно управление. Правозащитни организации са пресметнали, че десетки хиляди жители на Филипините са починали вследствие на противозаконни убийства по време на интервенции против наркоразпространението след избирането на Дутерте през 2016 година

В отчета на Световната организация против мъченията, в който се показва смъртността измежду децата сред юли 2016 година и декември 2019 година, се отбелязва, че полицията носи отговорност за над половината от документираните убийства. Другите убийства са осъществени от незнайни лица, които постоянно носят маски или качулки, като някои от тях се свързват с полицията.
 Дутерте: Отваряме учебните заведения във Филипините след основаване на ваксина срещу Covid-19
Дутерте: Отваряме учебните заведения във Филипините след основаване на ваксина срещу Covid-19

Децата трябваше да се върнат на учебно заведение в края на август

Някои от децата са убити целеустремено, защото полицията е атакувала тези, които са били очевидци на други убийства или твърди, че е работила при самоотбрана. При други случаи децата са убивани вследствие на сбъркана идентичност или инцидентно.

Вероятно повече от 122 деца са убити , защото родителите постоянно са заплашвани от полицията и им е неразрешено да търсят помощ от правозащитни организации. Активистите също са изправени пред непрекъснат тормоз.

Миналата година Дутерте заплаши неправителствени организации: " Ще ви избия наред с наркозависимите. Ще ви обезглавя ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР