Най-малко 120 души са загинали при тежките наводнения в Германия

...
Най-малко 120 души са загинали при тежките наводнения в Германия
Коментари Харесай

Най-малко 120 души са загинали при тежките наводнения в Германия и Белгия

Най-малко 120 души са починали при тежките наводнения в Германия и Белгия. Само във Федералната република над 1300 души се считат за безследно изчезнали.

В Белгия и в Нидерландия бяха издадени заповеди за евакуацията на хиляди хора от най-застрашените региони, а измежду засегнатите има и българи.

Остава сериозна обстановката в Германия. Все още стотици се търсят, а броят на починалите пораства. Излезли от коритото си реки отнесоха постройките нацяло село със 700 души население. Има сигнали за затрупани хора под домовете им в градче край Кьолн след свлачище. Близо 15 000 спасители оказват помощ в интервенциите.

За Венелин и фамилията му дъждът се трансформира в същински призрачен сън.

„ Реката излезе от коритото си и стартира да приижда към постройката. Имаме външна врата, която е по-ниска, и през тази врата водата влезе в нашия апартамент “, изясни Венелин Николов.

Семейството идва през март в Германия, с цел да търси по-добър живот. За няколко часа водата трансформира всичко, което имат, в кал и тиня.

„ Нямахме доста време да реагираме съответно, какво би трябвало да създадем за толкоз малко време, поради, че сме и с малко дете. Не успяхме да вземем всичко, което ни беше належащо, като облекла и документи. Грабнахме всичко, което беше пред очите ни “.

Властите изтеглят бързо живущите в постройката.

„ Още една причина за заплаха бяха две пропан-бутанови бутилки, една от които беше със спукан вентил и изпускаше големи количество газ “.

Семейството е намерило краткотраен заслон. Ръка им подават непознати, научили инцидентно за историята им.

„ Вчера следобяд успяхме да се забележим персонално и оставаме в контакт, поддържаме връзка, до момента в който неговия случай не бъде решен и няма някакъв отговарящ край “, сподели Силвия Маринова.

„ Подкрепата, която ни оказаха, не мога да я опиша с думи. Аз не знам по какъв начин бих могъл да се отплатя на тези хора. Една от дамите ни сподели не сте сами и това за мен беше задоволително “, описа Венелин.

Българската общественост моли всеки, който може да помогне на Венелин и на останалите потърпевши от водната буря като него, да го направи.

От генералното ни консулство във Франкфурт на Майн оповестиха, че са имали сигнал за търсено българско семейство от град Ойскирхен. Те са открити от локалните управляващи и се намират в сигурност. Канцлерър Меркел и президента Щайнмайер молят за бързи дейности в битката с климатичните промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР