Най-малко 12 души, сред които малки деца, са загинали при

...
Най-малко 12 души, сред които малки деца, са загинали при
Коментари Харесай

Би Би Си: Поне 12 души, сред тях и деца, са загинали при израелски удар в Газа

Най-малко 12 души, измежду които дребни деца, са починали при удар по граждански ескорт, бягащ от северната част на Газа. Той се е движел по един от маршрутите за евакуация, написа Би Би Си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Медията разполага с тествани фрагменти от удара. На тях се вижда по какъв начин група мъже тичат към камион. Когато камерата се доближава, се виждат няколко тела, ударени от силата на гърмежа и разхвърляни по платното.

Други фрагменти, снимани преди удара, демонстрират, че сходни камиони са били натъпкани с до 30 души, пътуващи на юг в търсене на сигурност.

Някои от тях са били изхвърлени от транспортното средство, а други може би са оживели и са напуснали региона. Кадрите няма да бъдат показани от етична позиция.

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания упрекна Израел, че прави " военни закононарушения " в линията Газа - гъсто обитаема палестинска територия, която е подложена на непрестанни удари от страна на израелската войска, откогато " Хамас " стартира кървава офанзива против Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

" Зверствата на Израел съставляват военни закононарушения и груби нарушавания на интернационалното право ", написа Хания в отворено писмо, адресирано до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, се споделя в изказване на уеб страницата на палестинското ислямистко придвижване.

Той също по този начин осъди " обсадата ", наложена от Израел на линията Газа, като прикани Организация на обединените нации да " окаже напън " върху Израел, с цел да разреши " влизането на филантропична помощ и медицински доставки ".

След кървавото и невиждано нахлуване на " Хамас " против израелска територия на 7 октомври Израел разгласи " цялостна блокада " на линията Газа, която е под сухопътна, въздушна и морска обсада от повече от 15 години.

Удар по граждански ескорт, бягащ от Газа, има починали

Израел готви сухопътна интервенция в линията Газа и прикани популацията в северната ѝ част да се изтегли на юг. " Хамас " отхвърли тези апели като опит за депортация, а немската външна министърка Аналена Бербок упрекна ислямисткото придвижване, ръководещо Газа, че употребява цивилните като жив щит.

За една седмица война починалите от израелска страна са минимум 1300, а от палестинска - 2215. Ислямистите са взели и десетки израелци и чужденци за заложници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР