Най-малко 12 души са загинали в петък при сбиване на

...
Най-малко 12 души са загинали в петък при сбиване на
Коментари Харесай

Масов бой на стадион! Загинаха 12 души, десетки са ранени

Най-малко 12 души са починали в петък при сборичкване на публиката на стадион в мадагаскарската столица Антананариво, заяви министър-председателят на страната в Индийския океан Кристиан Нцай.

" По предварителни данни починалите са 12, а ранените - към 80 ", съобщи Нцай пред кореспонденти в болничното заведение в Антананариво, където са били откарани потърпевшите.
Сблъсъкът е станал на входа на стадион " Бареа ", където към 50 000 фенове са пристигнали, с цел да участват на церемонията по откриването на игрите на островите в Индийския океан.

Причината за нещастието към момента се проверява, съобщи Агенция Франс Прес.

Президентът на Мадагаскар Раджоелина, който присъстваше на церемонията по откриването, прикани за минута безмълвие, осведоми Дарик.

" Трагичното събитие се случи, тъй като имаше боричкане. Имаше ранени и починали на входа ", сподели той в тирада по малкия екран.

Игрите на островите в Индийския океан са мултидисциплинарно съревнование, което се организира в Мадагаскар до 3 септември.

Игрите се организират на всеки четири години на разнообразни острови в югозападната част на Индийския океан от към 40 години. Предишното издание се организира на о-в Мавриций.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР