Най-малко 12 души са загинали при катастрофа на полски автобус,

...
Най-малко 12 души са загинали при катастрофа на полски автобус,
Коментари Харесай

16 души загинаха при пътни инциденти на Балканите

Най-малко 12 души са починали при злополука на полски рейс, пътуващ за Загреб, заяви хърватското вътрешно министерство. Инцидентът е станал в 5:40 сутринта локално време на към 50 километра северно от Загреб.

В България четирима души починаха при злополука на рейс с румънска регистрация, в който са пътували турски и румънски жители. Засега няма данни за тяхната народност. Девет души са ранени, един от които е в сериозно положение. Катастрофата е станала край Велико Търново, оповестяват от полицията. Автобусът, пътуващ за Румъния от Истанбул, се е блъснал в паркиран до пътя автомобил с холандска регистрация, оповестиха от полицията.

5 хеликоптера с медицински екипи от Румъния дойдоха у нас, с цел да транспортират ранените. Те към този момент са в лечебни заведения в Букурещ. Състоянието им е устойчиво.

Първоначалният оглед сподели, че има дефекти в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието следва да се открият аргументите за пораждане на тежкото произшествие, както и скоростта на придвижване на рейса.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР