Най-малко 12 души са убити удар по цивилен конвой, бягащ

...
Най-малко 12 души са убити удар по цивилен конвой, бягащ
Коментари Харесай

Най-малко 12 души са загинали след удар по цивилен конвой, бягащ от Газа

Най-малко 12 души са убити удар по граждански ескорт, бягащ от северната част на линията Газа. Това сочи разбор на BBC на видеозапис, циркулиращ в обществената мрежа X (доскоро - Twitter) от тази заран.

Онлайн програмен продукт, изследващ ъгъла на сенките, демонстрира, че видеото евентуално е снимано сред 15:30 и 17:20 локално време през вчерашния ден. На фрагментите, снимани преди удара, се вижда камион с ремарке с открита платформа. Според инспекцията на нея е имало над 30 души. Кааснет е преди стачката, за която оповестяваме.

Анализът сочи, че видеото е снимано на главния път сред северната с южната част на Газа. Чрез сателитни изображения е открито точното местонахождение на транспортното средство. офанзивата е осъществена на юг от мястото на фрагментите, снимани североизточно от офанзивата, където евентуално е се е намирал конвоят в часовете преди да бъде ударен.

Проверка на BBC удостоверява, че дами и дребни деца са починали, откакто ударът е засегнал транспортните им средства в конвоя, напускащ северната част на линията Газа.

Анализ на изображенията от мястото демонстрира, че измежду починалите има деца на възраст сред две и пет години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР