Най-малко 12 души са били убити в богато предградие на

...
Най-малко 12 души са били убити в богато предградие на
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението: Най-малко 12 души са убити при безредици в Хаити

Най-малко 12 души са били убити в богато предградие на столицата Хаити. Имаше известия за грабежи и обири на електрическо съоръжение, което е прекъснало електрозахранването. Властите не са коментирали събитията, свързани със смъртните случаи.

Въоръжените банди, които през последните години усилват властта си, се възползваха от отсъствието на министър-председателя Ариел Хенри по-рано този месец, с цел да усилят насилието, атакувайки инфраструктура, в това число полицейски сектори и държавни институции. Подложен на интернационален напън и блокиран в Пуерто Рико, преди седмица премиера Ариел Анри разгласи оставката си в очакване на назначението на съвет и краткотраен заместител, само че преходният съвет към момента не е назначен на фона на различията на някои от групите, предложили свои представители. Говорител на Държавния департамент на Съединените щати от своя страна съобщи, че съставът на съвета може да бъде финализиран " доста скоро ". 
Не е пресилено да се каже, че това е една от най-тежките филантропични обстановки в света. Насилие продължава да прави обстановката със сигурността в Хаити нетърпима и това е район, който изисква нашето внимание и дейности. Разбирам, че хаитянските заинтригувани страни са доста покрай завършване на участието и не престават да водят дейни полемики с водачите на Кариком във връзка с състава на преходния президентски съвет.
Ведант Пател, основен заместник-говорител на Държавния департамент

Местните медии оповестиха, че католическата черква на Хаити няма да взе участие в съвета, както се очакваше по-рано, с цел да резервира " морална отдалеченост ". Лидерите на въоръжените групировки, които от дълго време се пробват да смъкват Анри, предизвестиха за " борба " за Хаити и заплашиха политиците, които се причислят към преходния съвет. Жителите са изправени пред все по-голям дефицит на храна и медицински грижи, защото транспортните компании са трансформирали маршрутите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР