Най-малко 12 души бяха арестувани днес в полскатастолицаВаршава, след като

...
Най-малко 12 души бяха арестувани днес в полскатастолицаВаршава, след като
Коментари Харесай

Най-малко 12 души са арестувани при фермерските протести във Варшава

Най-малко 12 души бяха задържани през днешния ден в полската столица Варшава , откакто някои протестиращи пробваха да преминат през бариерите пред Народното събрание, заяви полицията, представена от ДПА. Полицията съобщи в " Екс ", че нейни чиновници са предотвратили това, само че няколко служители на реда са били ранени

Телевизия " Те Фау Ен 24 " сподели фрагменти на протестиращи, които хвърлят павета и фойерверки към полицията, а чиновниците на реда отвръщат със сълзотворен газ. Те отделиха постройката на Народното събрание и подредиха на тълпата да се разпръсне. 

Тази заран няколко хиляди фермери излязоха пред постройката на държавното управление. Този път към тях се причислиха освен ловци и пчелари , само че и последователи на десния политически набор. Демонстрантите използваха клаксони, сирени и фойерверки, с цел да разгласят, че не са съгласни с политиката на държавното управление във връзка с селското стопанство.

Участниците носеха плакати с лозунги , измежду които " Искам да бъда фермер, а не плебей на Брюксел " и " По дяволите с предателите от полското село " . На демонстрацията в центъра на Варшава не бяха позволени трактори и селскостопански машини. Полицията спря повече от 100 аграрни производители в покрайнините на града.

От седмици полските фермери стачкуват против Зелената договорка на Европейския съюз и против вноса на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. Те желаят да попречат на по-евтиното украинско зърно да доближи до вътрешния пазар.

След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел спря всички вносни мита и квоти за селскостопански артикули от Украйна, с цел да подкрепи страната стопански. Полша едностранно наложи ембарго и позволява единствено директното прекосяване на зърно през границата. Някои от тях обаче въпреки всичко попадат на полския пазар.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР