Най-малко 12 873 са загиналите и 62 937 са ранени

...
Най-малко 12 873 са загиналите и 62 937 са ранени
Коментари Харесай

Над 12 800 са вече жертвите на земетресенията в Южна Турция

Най-малко 12 873 са починалите и 62 937 са ранени след разрушителните трусове, раздрусали Южна Турция в понеделник, заяви през днешния ден Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представена от Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 216
Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш са усетени в още девет окръга, като са засегнали минимум 13 милиона души.

Над 113 200 души вземат участие в интервенциите по търсене и избавяне на потърпевши от земетресенията, се показва в изказване на АФАД.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган инспектира през вчерашния ден избавителните действия в окръзите Адана и Хатай, както и в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на най-силния трус. Той се срещна със засегнатите от земетресението в палаткови градчета, написа Българска телеграфна агенция.

В окръг Кахраманмараш и останалите наранени най-силно от земетресенията окръзи е оповестено тримесечно изключително състояние

Няколко страни в района, в това число Сирия и Ливан, усетиха мощните земетресения, които раздрусаха Турция в границите на по-малко от 10 часа в понеделник.

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения доближиха 16 000 души, заяви Агенция Франс Прес. 

Хиляди хора в Сирия към момента са в неопределеност, продължава да има и незабавна потребност от тежка техника за почистване на отломките. Дългогодишната революция и интернационалните наказания пречат на оказването на помощ на потърпевшите региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР