Най-малко 112 палестинци бяха убити, а повече от 750 други

...
Най-малко 112 палестинци бяха убити, а повече от 750 други
Коментари Харесай

„Брашнено клане“: Доставката на помощ се превръща в смъртоносна в Газа, тъй като ООН предупреждава, че гладът е „почти неизбежен“

Най-малко 112 палестинци бяха убити, а повече от 750 други бяха ранени в четвъртък, откакто израелските войски откриха огън по цивилни, събрани в ескорт от камиони с храна югозападно от град Газа, оповестиха палестински здравни чиновници. Израел отхвърли да е отговорен, като сподели, че доста жертви са били прегазени от филантропични камиони, бързайки да получат храна. Клането идва, когато Организация на обединените нации предизвестява за „ съвсем неминуем апетит “ в обсадения палестински анклав на фона на възходящите известия за деца, умиращи от апетит.

На разсъмване в четвъртък сутринта в град Газа фотографът Мохамед Хаджар разбра, че камиони, пренасящи храна, най-сетне са стигнали до столицата на обсадения палестински анклав.

В 4 сутринта той отиде с брат си в прилежащия Ал-Рашид улица, с цел да се опитат да получат каквото могат за фамилията си, сподели той пред FRANCE 24 по телефона.

Те съумяха да се снабдят с една торба от 25 кг брашно и кутия паста и олио за готвене – хранителни доставки,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР