Най-малко 11 души загинаха, а 21 изчезнаха след като ураганът

...
Най-малко 11 души загинаха, а 21 изчезнаха след като ураганът
Коментари Харесай

Ураганът „Агата” отне живота на 11 души в Мексико, 21 се водят изчезнали


Най-малко 11 души починаха, а 21 изчезнаха откакто ураганът „ Агата” мина през Мексико, съобщи ДПА. Необичайно мощната стихия настъпи на сушата в понеделник и аргументи наводнения и свлачища. Националният център по ураганите на Съединени американски щати заяви, че „ Агата” е почнала да отслабва, откакто се придвижила към вътрешността на страната, категорията ѝ е била изменена на тропическа стихия и нощес се е разсеяла, осведоми Нова тв.

В някои обитаеми места по крайбрежието и в планинския район Сиера Сур към момента не са възобновени електроснабдяването и телекомуникациите. По информация от държавната електрическа компания краткотрайно е било прекратено зареждането на към 70 000 семейства. Училищата в най-тежко засегнатите райони ще останат затворени и през днешния ден.

НЦУ заяви, че евентуално остатъците от Агата ще провокират значителни превалявания в югоизточната част на Мексико още няколко дни и предизвести за опция от " животозастрашаващи " наводнения и кални свлачища.

Със скорост напразно до 165 км/ч ураганът беше категоризиран от второкласен по петобалната канара. По информация от НЦУ това е била най-силната стихия, достигнала тихоокеанското крайбрежие на Мексико през май от началото на воденето на статистика през 1949 година. Сезонът на ураганите продължава от 15 май до 30 ноември в Тихия океан и от 1 юни до 30 ноември в Атлантическия океан. Експерти считат, че евентуално тропическите циклони стават по-интензивни поради климатичните промени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР