Най-малко 11 души са загинали, а повече от 7000 други

...
Най-малко 11 души са загинали, а повече от 7000 други
Коментари Харесай

Броят на загиналите на Мадагаскар след преминаването на циклона Гамане достигна най-малко 11

Най-малко 11 души са починали, а повече от 7000 други са наранени от циклона " Гамане ", който през вчерашния ден удари северния завършек на Мадагаскар, заяви Националната работа за ръководство на риска от бедствия (НСУРБ), представена от Франс прес.

Шестима души са се удавили, а петима други са починали при сриване на къщи или рухване на дървета, оповестиха управляващите. Досегашният брой на починалите беше шест, а потърпевшите – 2600 души. 

Повече от 1200 жилища са били наводнени. На оповестени фрагменти се виждат потоци вода, които заливат селата, и хора, които газят във вода до кръста и вършат живи вериги, с цел да измъкнат други селяни от домовете им.

Пътища и мостове бяха наводнени и придвижването по тях е спряно.

Снощи " Гамане " доближи нивото на мощна тропическа стихия и съгласно последните метеорологични прогнози се чака да се изтегли тази вечер от острова в Индийския океан.

Особеното при този циклон е, че малршрутът му беше открит едвам в последния миг. До дванадесет часа преди навлизането му на сушата прогнозите сочеха, че той просто ще " закачи " острова. Освен това " Гамане " е доста неподвижен и заради бавното му напредване разрушителното му деяние нараства, написа Българска телеграфна агенция.

" Рядко се среща циклон като този. Движението му е съвсем стационарно. Когато стопира на обещано място, опустошава цялата инфраструктура ", акцентира военачалник Елак Андриакажа, общоприет шеф на Националната работа за ръководство на риска и бедствия.

" А това води до тежки последици за популацията. И до огромни наводнения ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР