Най-малко 11 души са били убити при експлозия във въглищна

...
Най-малко 11 души са били убити при експлозия във въглищна
Коментари Харесай

Пожар в мина в Сибир взе 11 жертви. Десетки хора са блокирани вътре

Най-малко 11 души са били убити при детонация във въглищна мина в Сибир, оповестиха локалните управляващи. Според локалните управляващи има 43 ранени, а десетки са към момента в мината.

Става дума за мината "Листвяжная " в района Кузбас. Властите настояват, че детонацията е провокирана от зародил огън. Една от версиите е запалване на въглищен прахуляк във вентилационната шахта, което е довело до разпространяване на дима през вентилаицонната система.

"236 души са изведени на повърхността досега ", оповестиха от пресслужбата на Министерството на изключителните обстановки. Сутринта в мината е имало най-малко 287 души.

Според съветски осведомителни организации 39 индивида липсват.

Губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов сподели, че "няма връзка " с хората, които към момента са вътре. Според уеб страницата База е имало опити да бъдат избавени и останалите, само че те са били несполучливи поради гъстия пушек.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков президентът Владимир Путин е известен за случая и е разпоредил на локалните управляващи да създадат всичко допустимо да лимитират вредите от нещастието.

Мината "Листвяжная " стартира да работи през 2003 година. Експлозията се е случила на 250 метра дълбочина и не е провокирала сриване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР