Най-малко 108 полицаи и жандармеристи са били ранени вчера във

...
Най-малко 108 полицаи и жандармеристи са били ранени вчера във
Коментари Харесай

Най-малко 108 полицаи са ранени във Франция по време на първомайските протести

Най-малко 108 служители на реда и жандармеристи са били ранени през вчерашния ден във Франция, от които двайсетина в Париж, по време на конфликти в хода на митингите против пенсионната промяна, предадоха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.

291 души са били задържани в цялата страна, от които 90 в Париж.

Дарманен осъди насилието и сподели, че подобен огромен брой на ранени служители на реда и жандармеристи на 1 май е изключителна необичайност в страната.

Един от ранените служители на реда е в съществено положение, откакто е бил ударен с коктейл " Молотов " и лицето и ръцете му са били обгорени, сподели Дарманен.

По-рано през вчерашния ден френски синдикати споделиха, че над 2.3 милиона души са взели участие в митингите и демонстрациите във Франция във връзка Деня на труда и на митинги против.

Според вътрешното министерство в тези прояви са взели участие близо 800 хиляди души в цялата страна.

Въздушният трафик беше нарушен, като 25 до 33 % от полетите бяха анулирани на огромните френски летища поради митингите против промяната.

След като пенсионната промяна, вдигаща възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, и обнародвана, президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи на 17 април, че си дава период от 100 дни за усмиряване на нацията.

По-рано през седмицата министър председателят Елизабет Борн бе натоварена от него да показа пътна карта с начинания, ориентирани за реализиране на това утешение. Предстои Борн да изпрати и предложения към синдикатите за съвещания за бъдещите дейности на управляващите в региона на общественото обезпечаване и трудовия пазар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР