Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са

...
Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са
Коментари Харесай

100 тона месо със салмонела на БГ пазара, въпреки 16 предупреждения за опасната пратка

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до България, съобщи БНР. Част от месото към този момент е конфискувано и към този момент няма данни за болни от салмонелоза консуматори. По-скандалното е, че контролните органи са били предизвестени за инфектираната пратка. 

„ По отношение полското месо със салмонела предизвестията не са една или две. В България като наранена страна към този момент сме получили 16 такива известия “, призна доктор Кремена Стоева от Агенцията по храните, представена от БНР.

Тя отхвърля да каже по кое време е пристигнало първото предизвестие от Европейската система за бързо реагиране. Въпреки ограниченията, обаче, голямото количество инфектирано със салмонела пилешко месо от Полша е стигнало до България.

„ Най-малко 100 тона през една компания, информацията за която е излязла в медиите. Аз не мога да кажа дали го е изтъргувала на българския пазар “, добавя доктор Стоева.

Тя посочи, че салмонелата не е устойчива на високи температури и, в случай че месото е топлинно обработено, няма риск от болест. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР