Най-малко 100 полета са отменени на летищата Нарита и Ханеда

...
Най-малко 100 полета са отменени на летищата Нарита и Ханеда
Коментари Харесай

Силен снеговалеж доведе до анулирането на най-малко 100 полета на летищата в Токио

Най-малко 100 полета са анулирани на летищата " Нарита " и " Ханеда " в японската столица Токио поради снеговалеж, съобщи ТАСС, базирайки се на данните на самолетните компании за измененията, дължащи се на метеорологичните условия.

Отбелязва се, че зародилите неудобства са засегнали към 11 000  пътници. Лошото време се отрази и на железопътния превоз - по редица линии в столицата влаковете се движат със забавяне, а по някои сектори придвижването е изцяло спряно.

Градските рейсове също се движат с увеличени шпации. Колелата им наложително са оборудвани с вериги, предотвратяващи плъзгането, защото до вечерта по пътищата са се образували снежни преспи в резултат на интензивния снеговалеж. Движението е съществено затруднено.

Много компании започнаха да пускат чиновниците си да се приберат по домовете си още на обяд. На множеството беше позволено на следващия ден да работят от у дома или да дойдат в офиса по-късно денем. Магазините и заведенията за хранене в Токио също затвориха часове по-рано от нормалното поради снега. Службите за доставки оповестиха насилствена пауза в работата си до нормализиране на метеорологичните условия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР