Най-малко 100 палестинци са загинали през последното денонощие при израелски

...
Най-малко 100 палестинци са загинали през последното денонощие при израелски
Коментари Харесай

Нетаняху няма да отстъпи за операцията в Рафа

Най-малко 100 палестинци са починали през последното денонощие при израелски въздушни удари.

Град Деир ал Балах е бил ударен по едно и също време от въздуха и морето, там има десетки цивилни жертви, заяви министерството на опазването на здравето на Газа.

Общият брой на жертвите при израелската атака наближава 32 000, близо 74 000 са ранените.

Израелският министър председател Нетаняху съобщи, че успеха против Хамас е невъзможна без навлизането и прочистването на южния град Рафа на границата с Египет.

Нетаняху не наподобява податлив да отстъпи пред натиска от Съединени американски щати и доста други страни да не стартира военна интервенция в Рафа, без да се обезпечи безвреден заслон за цялото цивилно население.

Израелската войска продължава и обсадата на медицинския комплекс Ал Шифа в град Газа, в който, съгласно нея, се укриват бойци на Хамас.

 
Много терористи от Хамас, постоянни бойци и високопоставени командири, се криеха в болничното заведение, а също и групата " Ислямски джихад ". По време на офанзивите са убити десетки бойци на Хамас и " Ислямски джихад ".
Даниел Хагари – представител на израелските сили за отбрана 

Израелските военни са арестували 350 палестинци при рейдовете, открити са пушки, гранати и други оръжия в секрети хранилища в медицинския комплекс.

IDF настояват, че са подхванали интервенцията в болничното заведение, тъй като бойци на Хамас са се прегрупирали вътре и са ръководители офанзиви от там.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР