Най-малко 100 хил. опечалени заляха улиците на град Донецк в

...
Най-малко 100 хил. опечалени заляха улиците на град Донецк в
Коментари Харесай

Над 100 хил. опечалени изпратиха Захарченко като герой

Най-малко 100 хиляди опечалени заляха улиците на град Донецк в Източна Украйна, който е следен от проруските сепаратисти, с цел да изпратят в последния му път убития водач на самопровъзгласилата се " Донецка национална република " (ДНР) Александър Захарченко, който беше възхвален като " брат " и " воин " от консултант на съветския президент Владимир Путин, оповестява " Франс прес ".

Тълпи от фенове - мнозина носещи цветя и облени в сълзи - ръкопляскаха и викаха " спасибо " (благодаря), до момента в който покритият с байрак ковчег на 42-годишния Александър Захарченко минаваше по улиците на път за гробищата.



Захарченко беше погубен при бомбен атентат в кафене в Донецк в петък, трансформирайки се в най-знаковата жертва на 4-годишния спор от страна на подкрепяните от Москва сепаратисти.

Неговият телохранител също почина, а още 12 души бяха ранени при атентата.

Тялото на Захарченко беше изложено в локалния спектакъл в продължение на няколко часа, с цел да могат локалните поданици да му отдадат респект.

 Русия разгласи за
Русия разгласи за " провокация " покушението против Захарченко

Убийството щяло да подкопае мирното съглашение

Няколко членове на съветския ултранационалистически мотоклуб " Нощни вълци ", в това число техният водач Александър Залдостанов, участваха на траурната гала.

Ръководителят на отцепническата от Грузия територия Южна Осетия Анатолий Бибилов и съветската депутатка Наталия Поклонская също изпратиха Захарченко в Донецк.

В изказване, представено от новинарската организация на ДНР, съветникът на съветския президент Владимир Путин - Владислав Сурков, назова ръководителя на сепаратистите " брат ".

 Лидерът на донецките сепаратисти погубен при атентат
Лидерът на донецките сепаратисти погубен при атентат

Александър Захарченко умрял при гърмеж в Донецк

" Ти си страховит човек, същински воин и е голяма чест да бъда твой другар ", посочи Сурков, наричайки Захарченко с умалителното име Саша.

Въоръжени мъже във военни униформи бяха отделили центъра на Донецк, а публичният превоз краткотрайно беше спрян.

Големи билбордове, издигнати в центъра на града, бяха покрити със фотоси на Захарченко и негови цитати. " Всички ние имаме една татковина - Русия ", се четеше на единия.

" Отнеха част от душата ни ", разяснява 41-годишната опечалена Оксана, допълвайки: " Той беше като член на фамилията . Това е персонална загуба за мен. "

Мнозина упрекнаха Украйна за атентата против Захарченко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР