Най-малко 10 души са убити, а други 15 са ранени

...
Най-малко 10 души са убити, а други 15 са ранени
Коментари Харесай

Извънредно положение в част от Канада заради масово убийство, извършителите се издирват

Най-малко 10 души са убити, а други 15 са ранени при намушкване с ножове в централната част на канадската провинция Саскечуан, оповестиха от полицията.
Жертвите са открити на 13 разнообразни места, в това число измежду племето крий в Джеймс Смит и в близкия Уелдън.
Двама души са обвинени за закононарушението - Деймиън Сандерсън, 31 година, и Майлс Сандерсън, 30 година Те са в неопределеност и се считат за въоръжени и рискови.
На жителите е подредено да се укрият на безвредно място, до момента в който огромното търсене продължава в цялата обширна провинция.
" Не напускайте обезопасеното място. Бъдете внимателни и не допускайте други хора в жилището си ", заяви в Туитър Кралската канадска конна полиция (RCMP) на Саскечуан.
Създадени са контролно-пропускателни пунктове, на които полицията ревизира документите за идентичност на пасажерите, а водачите са призовани да не качват стопаджии.
Извънредно състояние е оповестено в Джеймс Смит крий - коренна общественост с към 2000 поданици североизточно от Уелдън, където живеят към 200 души.
А до всички мобилни телефони в провинциите Саскечуан, Манитоба и Албърта - голям район с размер съвсем половината от Европа - е изпратено предизвестие за рискови хора.
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо дефинира нападението като " ужасяващо и сърцераздирателно ". " Мисля за тези, които са изгубили обичан човек, и за тези, които са били ранени ", написа той в Туитър.
На брифинг в неделя вечерта полицията съобщи, че може да има още ранени, които са се придвижили до лечебни заведения сами и ги прикани да се свържат с управляващите.
Ронда Блекмор, командващ офицер на RCMP в Саскечуан, съобщи, че някои хора може да са били набелязани от двамата обвинени, до момента в който за други се счита, че са били " нападнати инцидентно ".
Първото незабавно позвъняване в полицията е подадено в 05:40 ч. локално време в неделя (11:40 ч. по Гринуич) в столицата на провинцията Реджина, на към 280 км южно от Уелдън, изясни тя. " Заподозрените може да са в черен Нисан Роуг ", сподели Блекмор, като предизвести всеки, който види мъжете, да стои настрани.
" Те се смятат за въоръжени и доста рискови... Ако видите обвинените или техния автомобил, не се приближавайте до тях, неотложно напуснете региона и се обадете на 911 ".
Тя съобщи, че " местоположението и посоката на придвижване на обвинените не са известни ", като добави: " Ето за какво е належащо всички в провинцията да останат бдителни ". Блекмор акцентира, че полицията " отделя оптимален брой запаси за това следствие ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР