Най-малко 10 души са ранени, а 20 са в неизвестност

...
Най-малко 10 души са ранени, а 20 са в неизвестност
Коментари Харесай

Най-малко 10 са ранени, а 20 са в неизвестност при свлачище в Норвегия |

Най-малко 10 души са ранени, а 20 са в неопределеност при свлачище в региона на област Джердрум в Норвегия, заяви Би Би Си. 

Свлачището, случило се тази заран, обгръща повърхност от 210 000 кв.м. 

Близо 500 души са били евакуирани. 

" Полицията дефинира това като злополучие ", съобщи ръководителят на локалната полицейска интервенция Роджър Петерсън. " Има притеснителни сигнали и обстановката е сериозна ", означи още той като посочи, че са се обаждали хора, които настояват, че къщите им се  движат.

Мнозина се намират в клопката на свлачищото, а най-засегнато е село Аск (на 25 километра североизточно от столицата Осло).

" Не знаем дали тези хора се намират в свлачищната зона, дали са на отмора или не могат да се свържат с полицията ", се споделя в изказване на полицията. 

На мястото на случая пристигна премиерът на Норвегия Ерна Солберг. Той съобщи, че обстановката е рискована и е допустимо да се предприеме само избавителна интервенция с хеликоптер.

„ Болно е да се виждаш по какъв начин естествените сили опустошиха Джердрум. Мислите ми се насочват към всички, наранени от свлачището ”, написа Солберг в обществените мрежи. 

Причина за свлачището може да са изобилните превалявания през последните дни, означи норвежката медия NRK. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР