Най-малко 10 души бяха хоспитализирани, а над 100 бяха задържани

...
Най-малко 10 души бяха хоспитализирани, а над 100 бяха задържани
Коментари Харесай

Най-малко 10 ранени при сблъсъци между мигранти и местни на о-в Лесбос

Най-малко 10 души бяха приети в болница, а над 100 бяха арестувани при принуждение, избухнало сред бежанци и локални поданици на гръцкия остров Лесбос, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Местните стачкуваха против група от към 200 бежанци и мигранти, които лагеруваха от няколко дни на площада на основното пристанище Митилини, недоволни от изискванията, в които са принудени да живеят, и забавянето на молбите им за леговище.

Видео от нощес сподели полицията, която се намесва, с цел да разпръсне множеството, както и запалени контейнери за отпадък и сълзотворен газ .

Сблъсъци имаше през цялата нощ .

Позовавайки се на чиновници в болничното заведение, локалната телевизия заяви, че множеството от ранените са мигранти и нито един от случаите не е сериозен.

Напрежението породи, откакто Върховният съд постанови предходната седмица, че мигрантите, идващи на гръцките острови от Турция, може да пътуват до континенталната част на Гърция, до момента в който се обработват молбите им за леговище. Решението обаче няма ретроактивен резултат, което значи, че на мигрантите, които към този момент са пристигнали, няма да им бъде разрешено да изоставен.

„ Има 10 хиляди търсещи леговище, а нашата община има население 27 хиляди души. Нашият остров още веднъж е като пленник. Лесбос не може да търпи това повече “, написа кметът на острова Спирос Галинос в писмо до гръцките министри на миграционната политика и публичния ред преди конфликтите.

Управляващата лява партия „ Сириза “ съобщи, че крайнодесни бандити стоят зад нападенията тази нощ . Това бе добре проведена акция, с убийствени планове от характерни крайнодесни престъпни детайли и хулигани, която нямат нищо общо с острова и неговите обичаи, се споделя в партийна декларация.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР