Най-малката партия в парламента - ИТН, получи третия мандат за

...
Най-малката партия в парламента - ИТН, получи третия мандат за
Коментари Харесай

Очаквано: ИТН върна празна папка на Радев

Най-малката партия в Народното събрание - Има Такъв Народ, получи третия мандат за сформиране на кабинет от президента Румен Радев. Папката бе арестувана единствено секунди, преди да бъде върната на президента празна. 

Президентът акцентира, че обстановката демонстрира, че става все по-трудно и не може да се сформира управническо болшинство. 

Вие нееднократно сте деонстрирали вашата позиция. До седмица би трябвало да върнете мандата с ваш министър-председател.

Напълно разбираме сложната обстановка, в която ни сложиха ненужните промени в Конститузията. за жалост в това Народно събрание гласовете ни бяха прекомерно малко. 

Правителствотоу което управляваше, от дълго време определихфме като нездравословно. Затова се радваме, че тази мъка завършва. Декларирахме, че би трябвало да се отива на избори и да взема решение суверенът.  

Един от огромните пороци е разминаване на думите преди и по време на избори и се надявам, че методът, по който това свършва, съобщи Радев. 

Веднага след обичайното каффе, стартирам срещи с всички кандидат-премиери, увери Радев. Той съобщи, че е отсрочил всички свои срещи. Ще направя всичко, с цел да може този развой да бъде интензивен, увери той. 

Вчера, президентът връчи мандат за сформиране на кабинет на втората политическа мощ - ПП-ДБ, само че министър председателят в оставка Николай Денков незабавно върна празна директория. 

Президентът не пропусна да напомни на " Промяната ", че таман те са усложнили процедурата със сформиране на длъжностен кабинет поради измененията в Конституцията.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР