Най-малката парламентарна група Има такъв народ пристигна на Дондуков 2

...
Най-малката парламентарна група Има такъв народ пристигна на Дондуков 2
Коментари Харесай

Тошко Йорданов при президента: В този парламент няма никакъв смисъл, по-дОбре избори

Най-малката парламентарна група " ИТН " дойде на " Дондуков " 2 за последната част от консултациите на президента с политическите сили преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

От Има Такъв Народ на " Дондуков " 2 пристигнаха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

" Това не са открити и почтени договаряния, а това е някакъв подмолен пазарлък на тематика постове, пари и регулатори ", съобщи Йорданов.

По думите му възможни бъдещи назначения в регулаторите ще обслужват ползите на политическите партии, които са ги сложили там.

" Следим гнусотията, която се случва, не следим самите договаряния, защото не сме в тях ", отговори Йорданов на въпрос от президента дали наблюдават договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Той обвини досегашното ръководещото болшинство в политическо късогледство и изясни, че огромна част от признатите закони са ориентирани точно против президентската институция. 

" Този парламент беше привършен сега на основаването на държавното управление по този метод. Самото забременяване на това ръководство беше порочно и още тогава Народното събрание изчерпа наличието си ", добави той.

Лидерът на ПГ на Има Такъв Народ съобщи, че верният метод за ръководство на страната е сформирането на експертно държавно управление, което да има необятна парламентарна поддръжка, а партиите да носят отговорност за обособените министри, които са издигнали. Йорданов обаче акцентира, че такава настройка би могла да се осъществя след нови предварителни парламентарни избори. 

" Тежестта на партиите ще е друга и вероятно тогава, в случай че има разсъдък, може да се върви в тази посока ", съобщи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР