Най-малък дял от разходите за храна имат жителите на Люксембург,

...
Най-малък дял от разходите за храна имат жителите на Люксембург,
Коментари Харесай

Съставиха рейтинг на държавите според дела на разходите за храна в бюджета на жителите

Най-малък дял от разноските за храна имат жителите на Люксембург, а най-вече за храна харчат жителите на Казахстан, демонстрира изследване на изданието РИА Новости.

Според изследването жителите на Люксембург харчат едвам 8,4% от разноските си за храна. На последващо място са Нидерландия и Англия с 8,7% и 10,5% надлежно. По оценки на специалистите, челната част в класацията заемат стопански развитите западноевропейски страни.

Най-значителният дял на разноските за храна в потребителските разноски е измежду жителите на страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и страните от Източна Европа. Последното място е заето от Казахстан, жителите му харчат повече от половината от разноските си за храна – 53%.

Експертите означават, че над 35% от разноските за храна се падат на жителите на Молдова, Северна Македония, Беларус и България.

Анализаторите означават, че делът на разноските за храна е тясно обвързван с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Като цяло, колкото по-нисък е делът на разноските за храна, толкоз по-висок е Брутният вътрешен продукт...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР