Най-лютият сос в Слънчевата система се появи на един от

...
Най-лютият сос в Слънчевата система се появи на един от
Коментари Харесай

На Главната може да си купите най-лютия сос в света СНИМКИ

Най-лютият сос в Слънчевата система се появи на един от павилионите на Базар " Капана ", който тази година стартира на Малката Главна. В базара вземат участие над 70 майстори на разнообразни занаяти и редки био артикули.



Павилионите са красиви, а мястото е цялостно с народ. Почти всички считат, че неприятните времена са отминали и повече няма да се върнат. И тъкмо поради това носещите маски, както и спазващите отдалеченост, се броят на пръсти.



Лютият сос може да изстреля ракета до Луната с най-малко едно куче Лайка на борда. От началото на 20-и век лютивостта на чушките се мери по скалата на американския химик Уилбър Лънкълн Сковил. Всичко люто над 1 милион Сковила се брои за ядене за доста, доста смели първенци.

На пловдивския базар е показан сос, чиято е лютост надминава 17 милиона Сковила! Направен е от люти чушки от типа Хабанеро, Нага и Моруга Скорпион.



Има всевъзможни произведения от керамика, кожа и дърво. Майстор от софийските села демонстрира дъски за рязане и съдове от единични части дърво. Най-красиви са фруктиерите му, които са направени от дунавска акация.



Майстор Румен от Хасково демонстрира чанти с ръчно изрисувани и щамповани на кожа домашни любимци. На базара демонстрират и нова мода – ръчно изрисувани речни камъчета, които се употребяват за настолни игри.



Истинско изкуство демонстрира майсторката на керамика Звезделина Тодорова от София. Нейните фигури на животни са като пластики, облепени с варак или остарял бронз.



Детството оживява с майстори от Бургас. Те оферират изрязани с лазер дървени елементи, от които децата могат да вършат къщи за игра. Най-голямата им къща за кукли прилича палат е и коства 120 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР