Най-любопитният момент е, че има лице за връзка в България,

...
Най-любопитният момент е, че има лице за връзка в България,
Коментари Харесай

Трафиканти наемат каналджии чрез телеграм, плащат по 500 евро

Най-любопитният миг е, че има лице за връзка в България, в случай че нещо по трасето се обърка

Трафиканти наемат водачи за бежанци с публикация в приложението Телеграм. Те се пускат от полски мобилни телефони, сподели инспекцията ни.  Щом човек кликне върху обявата, го препращат към приложение за връзка – Телеграм, Уотс ъп или Вайбър.

Мъж на име Владислав стартира да води преписка. Разговорът може да се организира на съветски или на британски. Щом индивидът попита какъв товар ще вози, непосредствено му се изпраща фотография на група бежанци. Не е ясно дали е същинска, не се показва и броя на хората. Трафикантите не се интересуват дали мигрантите ще бъдат превозени с автобус, ТИР или кола, само че изясняват, че е за предпочитане лек автомобил. Причината е, че те били по-незабележими, написа Телеграф.

Втория въпрос, който трафикантите разискват, е финансовият. На въпрос какъв брой се предлага за курс, дават отговор, че е сред 500 и 1500 евро според от маршрута и броя на транспортираните бежанци. Най-любопитният миг е, че има лице за връзка в България, в случай че нещо по трасето се обърка. Дава се и български номер, само че едвам откакто индивидът е приел да стане водач на незаконни мигранти. 

Както към този момент писахме от ден на ден чужденци се наемат да стават мулета за превозване на непознати жители от Ирак, Афганистан, Сирия, Мароко. Най-често за водачи са наемани хора от прибалтийските страни. Такъв бе казусът с естонски жител, който се разгласи за репресиран и заплаши да съди страната, която не му разрешавала да се прибере. ()

Чужденците умерено одобряват поръчките от България, тъй като знаят, че българското законодателство е прекомерно демократично към сходен вид закононарушения и обиковено, даже и да ги спипат, получават условна присъда.

Междувременно Флагман.бг получи забавен сигнал за каналджийска мрежа. Вижте по какъв начин протича диалога сред кандидат-каналджия и главатар на канала:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР