Най-любимият ден за децата – 1 юни, в Стара Загора

...
Най-любимият ден за децата – 1 юни, в Стара Загора
Коментари Харесай

Детски смях и песни в Стара Загора на 1 юни

Най-любимият ден за децата – 1 юни, в Стара Загора стартира с пъстро празненство на старозагорските детски градини.

Традиционното отбелязване на Международния ден на детето още веднъж събра малчугани в парк „ Пети октомври “, където близо три часа продължи концертът на 22 от детските градини в общината. Събитието откриха две от дечицата на ДГ №6 „ Камбанка “ – Димитър и Пресияна. Специален посетител на празника бе Пипи Дългото чорапче. В облика на емблематичния детски воин влезе Яница Бакоева, част от екипа на отдел „ Образование “ на Община Стара Загора.

Поздрав към най-малките старозагорци насочи началникът на отдела Станимира Димитрова. „ На всички дребни и към този момент пораснали деца – цветущ празник! За мен е наслаждение да ви поздравя, тъй като през днешния ден честваме всички. Пожелавам ви да сте здрави, забавлявайте се и продължавайте безкрай да дарявате красиви страсти на вас и всички към вас. Радвайте се на живота и откривайте нови неща. Подкрепяйте децата си и бъдете щастливи “, сподели тя по време на откриването на концерта. Димитрова благодари на сътрудниците си от отдела, които всяка година с боязън чакат и оказват помощ за организацията на тържеството.

Най-любознателните малчугани участваха в игри и получиха награди, а няколко от тях и правото да издават кралски заповеди за един ден. Първата Царица на децата бе дребната Изабела, която издаде указ, че на днешния ден всички майки би трябвало да бъдат послушни.

Малки откриватели търсиха артефакти и научаваха забавни детайлности от работата на Регионалния исторически музей, други се изумяваха от опциите на роботите и електрониката. Сръчни детски ръце сътворяваха бижута, свещи, картини и сапунчета. Любопитни погледи бяха вперени в Слънцето и интензивността му, а природолюбителите се срещнаха с част от жителите на Спасителния център за диви животни „ Зелени балкани “. Една от най-големите атракции бе появяването на специфични полицейски кучета, които пред впечатлените детски очи, изпълняваха командите на чиновниците на реда. Атрактивни фотоси за спомен запечатаха влизането в същинска пожарна кола на най-смелите старозагорчета.

Втора Тунджанска бригада пък отвори вратите на Военно формирование 48 430 за разходка и игри.

Творчество, песни, танци и слънчево въодушевление изпълва градското пространство през днешния ден. С вход свободен, от 17.30 часа, е и постановката за най-малките театрални почитатели на Държавен куклен спектакъл – „ Джелсомино в страната на лъжците “ по Джани Родари.

На сцената пред Община Стара Загора, от 18.00 часа, ще подарят музика и гений ДЮССИ „ Allegra “, а от 18.30 часа, в парк „ Артилерийски “ – юг, танцовите школи при НЧ „ Настроение 2017 “ и ДЮТС „ Броеничка “ ще сътворят фоклорна магия.

По мотив 1 юни, на следващия ден, в парк „ Артилерийски “, от 17.00 часа, ще се организира детски празник със занимателни игри и надпревари – „ Играй с другари офлайн “. Организатори са Лайънс клуб – Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР