Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно

...
Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно
Коментари Харесай

Кутев: Очаквам правителство на Има такъв народ

 " Най-лошият вид за страната е да не бъде образувано постоянно държавно управление. Аз обаче съм оптимист и считам, че такова ще има още с първия връчен мандат на " ИТН ". Това би било най-хубавата алтернатива за България ". Това съобщи пред Нова телевизия говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Той добави, че цялото служебно държавно управление мощно се надява България да има работещ кабинет.

" Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има последователност и някои неща би трябвало да продължат ", сподели Кутев.

По отношение на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, говорителят на Министерски съвет съобщи, че към този миг всичко при него е наред: " Има продадени компании, само че това не води до негова виновност ".

Ръководството на АПИ

" Не мога да знам какво тъкмо се случи там. Вчера бях в районното министерство и видях, че имаше една в действителност нелепа заповед на шефа на АПИ, с която той стопира поправки, които не би трябвало да бъдат прекъснати. Това е проблем за всяко управление на АПИ. Предишното държавно управление е оставило контракти за милиарди, без да имат финансово застраховане. В същото време са разплатени други милиарди на компании, които нищо не могат да създадат, тъй като нямат подготвеност. АПИ се намира в доста тежка обстановка вследствие на безусловно безобразното му ръководство до този миг ", изясни Кутев.

Казусът " Пирогов "

" Щом имаме рецесия, значи има неточност. Няма по какъв начин някой да не направи неточност. Имаше такава в връзката. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме проф. Балтов и едвам по-късно обяснихме за какво. Аз обаче считам, че основанията са задоволително ясни. Ревизията от НЗОК демонстрира, че там има корист със средства. Друг е въпросът дали това не е систематичен проблем и в други лечебни заведения. Нямам подозрение, че освобождението на проф. Балтов беше вярно. Важно е обаче да изправим системите неточности, с цел да не се окаже идващият шеф в същата обстановка ", сподели представителят на служебното държавно управление.

Ваксинацията

" Аз се пробвах да следя процеса. Усилия се вършат, само че различен е въпросът какъв брой са обществени. Част от обществото е настроено срещу имунизацията и това не се е случило за тези два месеца ", разяснява Антон Кутев.

Николай Цонев и ВиК холдинга

" Неговата експертиза би трябвало да си я отбрани той. Той е комплициран там от министъра и единственото съображение би трябвало да бъде експертизата. Каква е нужната за този пост аз не знам. Може да е необходим човек, който схваща от финанси. В този холдинг има 1 милиард, който престоява там към този момент съвсем година. С него нищо не е направено и в случай че всичко това е по този начин, там би трябвало да има промени ", изясни още представителят на служебното държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР