Най-лошият сценарии е изчерпване на капацитета на болниците. Всичко е ...

Най-лошият сценарии е изчерпване на капацитета на болниците. Всичко е

Стойчо Кацаров: Ескалацията е въпрос на 10-15 дни

Най-лошият сюжети е привършване на потенциала на лечебните заведения . Всичко е казус на 10-15 дни и в случай че не пречупим вълната, ще имаме голям казус . За това предизвести служебният здравен министър Стойчо Кацаров в изявление за Нова телевизия. 

Той увери, че се прави всичко допустимо да не се стигне до най-лошия сюжет . Ако ограниченията не сработят, единствената опция е цялостен локдаун, безапелационен бе Кацаров. 

Той желае първото нещо, което да отпадне е да бъдат върнати децата от 1 до 4 клас. При влизане с документ, че си преболедувал, тествал и ваксинирал е безопасна среда. В учебните заведения такива условия не са въведени, уточни Кацаров. 

Докато той е длъжностен министър няма да разреши да се бърка на децата в носа и да се взимат проби . Възможност е по-големите деца и учителите да бъдат тествани незабавно , откакто реализираме единодушие . Няма да броя 10 дни, с цел да бъде въведено, посочи Стойчо Кацаров. 

Ако се схване подхода, за който изясни Кацаров, няма по какъв начин учителите да не покажат документ, че са имунизирани . Детските градини и яслите няма да бъдат затваряни при никакви изисквания , безапелационен бе Кацаров. 

Антителата не са несъмнено доказателство за преболедуване или заразяване с ковид . Ако някои настоява друго, дано бъде по този начин положителен да спори с Центъра за надзор на заразните заболявания и с института Робърт Кох, а не с мен, акцентира Стойчо Кацаров. 

Двойната имунизация също не е безспорна отбрана , посочи служебният здравен министър. 

В момента, в който се стигне до единодушие за зелените документи да бъдат въведени за държавните чиновници , те ще бъдат въведени. Политическите сили употребяват днешната позиция да натрупат гласоподаватели и дивиденти, уточни Кацаров. Към момента единствено контролните органи могат да ревизират зелените документи . Ако изхождаме от това, че целият народ се състои от мошеници, нищо няма да стане и никакви разпоредби няма да ни оказват помощ , безапелационен бе Кацаров. 

Стойчо Кацаров се опасява и от епидемиологичен гърмеж . Имаме задоволително имунизации от Астра Зенека, Пфайзер и Модерна, увери служебният здравен министър. 

Стойчо Кацаров сподели в умозаключение , че хората с диабет или онкологични болести могат да се имунизират , тъй като съпътстващото заболяване разхлабва имунитета. На него могат да му бъдат предписани доста неточности и осъзнава , че една част от нещата, които е създал , биха могли да се направи по-добре. Начинът на ръководство на рецесията е верен , акцентира министърът. 

Той увери, че не е имало политически напън за взетите решавания и не взема участие в предизборната акция . Стойчо Кацаров съобщи , че няма казус да си подаде оставката, само че да остави каруцата в средата на реката би била най- огромната нелепост , която може да направи. Каква е вашата опция , която предлагате?, обърна се Кацаров към партийните водачи , които желаят оставката му.

Още:

Източник: actualno.com