Най-лошият кошмар за Китай и Русия може да бъде продажбата

...
Най-лошият кошмар за Китай и Русия може да бъде продажбата
Коментари Харесай

Военна мощ: В САЩ назоваха "най-големия кошмар" за Русия и Китай

Най-лошият призрачен сън за Китай и Русия може да бъде продажбата на американски атомни подводници на техните съдружници, написа The National Interest.

В обявата, журналистът Хари Казианис разсъждава за това, че снабдяването на Австралия с няколко подводници от клас "Вирджиния " може да разреши на Съединени американски щати и техните съдружници доста да усилят военната си мощност в Азиатско-Тихоокеанския район, като по този метод поддържат западната политика, ориентирана към въздържане на Китай в региона.

"Ако американското държавно управление беше отворено за тази концепция, Австралия можеше да избере подводниците от типа "Вирджиния ". Австралийските подводници от този клас ще работят в тясно съдействие с американците във водите на Тихия и Индийския океан. Най-вероятно и двете страни ще получат обилни изгоди от взаимната база, образование и други ", разяснява Рос Бебидж, специалист по защита.

Тази теза поддържа Саймън Коуен, теоретичен помощник в Центъра за самостоятелни проучвания, като акцентира, че Канбера може да разчита на помощта на задграничните въоръжени сили и отбранителни компании.

Той също по този начин отбелязва, че наемането и поддръжката на американски подводници ще коства доста по-малко от производството на лични австралийски "Колинс ", а в допълнение техническите им индикатори доста отстъпват на американските.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР