„Най-лошите ми подозрения се сбъдват, а именно, че е започнала

...
„Най-лошите ми подозрения се сбъдват, а именно, че е започнала
Коментари Харесай

Омбудсманът: Няма да позволя кампания срещу машинния вот!

„ Най-лошите ми съмнения се сбъдват, а точно, че е почнала акция за унищожаване на машинното гласоподаване, в която се включват уредници на изборите, разнообразни специалисти, свързани с Централната изборна комисия /ЦИК/. “ Това разгласи през днешния ден на брифинг в Благоевград омбудсманът Мая Манолова.

Тя уточни, че в това число и духът на съвещанието на правната комисия в Народното събрание през днешния ден е бил в посока „ какъв брой нерентабилно е машинното гласоподаване и проблемите, които то основава “. По-рано денем председателката на ЦИК Стефка Стоева показа разбор за резултатите от последните избори и регистрира, че „ към 59 лева коства един глас, подаден с машинно гласоподаване, до момента в който вотът с хартиена бюлетина за глас на гласоподавател е коствал 0,77 лева Стоева добави, че цялостната оценка на ЦИК е, че евроизборите „ са минали почтено, умерено и сполучливо “, като проблемите, които е имало, са били свързани главно с машинното гласоподаване.

„ С моя екип, въпреки да нямаме непосредствени задължения, свързани с изборния развой, имаме своите задължения да пазиме, в това число политическите права на българските жители. Избирателните права са сърцевината на политическите права, тъй че съблюдаването за почтен избирателен развой и за почтено отчитане на резултатите и на гласа на българските жители е тематика, към която ние не можем да бъдем безразлични. Такива са нашите законови и конституционни отговорности “, безапелационна бе Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР