Най-лесното е да обвържете ГЕРБ с ДПС. Ние сме последователни,

...
Най-лесното е да обвържете ГЕРБ с ДПС. Ние сме последователни,
Коментари Харесай

Хасан Адемов очаква правителството да има проблем с прага за влизане в парламента

Най-лесното е да обвържете ГЕРБ с Движение за права и свободи. Ние сме поредни, на какво се дължи вашата трансформация? Такъв въпрос насочи към ръководещите депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за второ гласоподаване на Законопроект за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година

" Колеги, най-хубавата обществена политика е поредната обществена политика. Всички ваши изхвърляния са контропродуктивни и ще имате проблеми с прага за влизане в Народното събрание, ще го разберете по-късно ", отсече Адемов.

Според него би трябвало да се търси справедливостта, само че такава не се търси при минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст, както и за сигурността. Проблемът не е там, че се усилва оптималният застрахователен приход, а че бизнесът няма предвидимост, уточни Адемов.

Големият проблем е, че бизнесът не може да се ориентира, а не че се подвига оптималният застрахователен приход.

Максималният месечен размер на осигурителния приход става 3 400. Това стана ясно по време на дебатите по приемане на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване в Народното събрание.

Депутатите отхвърлиха предложенията на Движение за права и свободи за минималния месечен размер на осигурителния приход за записаните аграрни стопани и тютюнопроизводителите в размер на 420 лв. и оптимален месечен размер на осигурителния приход - 3 000 лева

Народните представители отхвърлиха и предложенията на ГЕРБ за това минималният месечен размер на осигурителния приход за записаните аграрни стопани и тютюнопроизводител да се понижи от 710 на 420 лв.. Законотворците взеха решение още да отхвърлят предлагането на опозицията за минималния месечен размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се лица.

По време на дебатите депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев дефинира увеличението на оптималния застрахователен приход като лява политика. Има леви ограничения за леви цели, които от ГЕРБ няма да поддържат препоръчаните подходи. Удари по светлата стопанска система на страната е това, което се предлага, уточни той.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. Георги Свиленски съобщи, че в случай че ГЕРБ желаят да защитят хората, само че справедливата политика е приходът, за който работиш върху него да се осигуряваш. " Не знаех до момента, че дясната политика е укриване на приходи или по-малкото, в сравнение с би трябвало. Колкото работиш за толкоз се осигуряваш ", разяснява Свиленски.

Явор Божанков дефинира ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " като новата тройна съпротива в Народното събрание, които да си вършат реплики и да си приветстват един на различен.

Искрен Митев от " Продължаваме промяната " запита с какъв претекст ГЕРБ са вдигнали оптималния застрахователен приход с 15% преди няколко години, а в този момент когато ръководещото болшинство желаят да вдигнат МОД с 13%, опозицията възразява.

Председателя на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански настоя да се прекратят дебатите за оптималния застрахователен приход и да се гласоподават.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отговори на Каримански и настоя дебатът да не бъде прекратяван. Той съобщи, че хората живеят в райска България, а се внасят храни, създадени в пустинни страни. Каква политика водим, с цел да може да изхранваме страната с храни, създадени в България, а земеделският производител да бъде атрактивна специалност, запита водачът на Движение за права и свободи.

Социалният министър Георги Гьоков настоя всички депутати в Народното събрание, които имат визия от осигурителни политики, да не приказват за осигурителна тежест.

Цончо Ганев от " Възраждане " съобщи, че левите политики липсват в бюджета на ДОО и това, което вършиме са единствено думи. Председателят на Народното събрание го предизвести, че му е дал думата от почитание, само че депутатът от " Възраждане " излязъл отвън положителния звук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР