Най-лесно и бързо можете да решите този проблем при вашия

...
Най-лесно и бързо можете да решите този проблем при вашия
Коментари Харесай

Премахнете сами зъбния си камък у дома чрез тези лесни, бързи и евтини народни рецепти

Най-лесно и бързо можете да решите този проблем при вашия стоматолог, само че в случай че въпреки всичко сте решили да пробвате сами да се справите – ето няколко предписания, които може да приложите вкъщи и посредством тях да премахнете зъбния си камък.

За първата рецепта са ви нужни към 30  грама кора от орех.
Залейте кората с вода и оставете да се свари на слаб огън за към 15 минути. Три пъти дневно би трябвало да миете зъбите си с тази запарка в продължение на 5 минути. За задачата използвайте четка за зъби.

За втората рецепта са ви нужни:

4 с.л. липов цвят
4 с.л. слънчоглед

Изсипете съставките в подобаващ съд и залейте с 1 литър вода. Оставете да ври всичко един час. След всяко хранене измивайте устата си с отварата.

Третата рецепта:
30 гр. хвощ  се заливат с вода и се варят на муден огън сред 10-15 минути. Отварата се пие два пъти на ден по 1/3 чаша в продължение на 20 дни.

За четвъртата рецепта се нуждаете от следните артикули:

1 ч.л. бобови шушулки
1 ч.л. корени от репей

Смесете ги и по-късно ги залейте с една чаша вряща вода. Оставете сместа да престоява на мрачно място в продължение на 12 часа и по-късно прецедете. Приема се по три пъти дневно на равни порции.

Ябълковият  оцет също може да бъде употребен  за премахване на зъбния камък. Веднъж седмично  измивайте с четка зъбите си като търкате леко. След това наложително би трябвало да изплакнете доста добре устата си с вода, в противоположен случай рискувате да увредите зъбния гланц.

Бъдете деликатни при използването на рецептите и спазвайте предписанията, с цел да не се получат нежелани последствия.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР