Най-лесно е, когато искат да махнат твоите хора, да започнеш

...
Най-лесно е, когато искат да махнат твоите хора, да започнеш
Коментари Харесай

Когато искаш да махнеш паразитите от тялото, но те обвиняват в „чистка“

Най-лесно е, когато желаят да махнат твоите хора, да започнеш да обвиняваш в „ политически чистки “. Няма значение какъв брой зле се показват, махнат ли ги – незабавно започни да виеш, че е политическо, а не професионално, все някой ще се върже. 

Когато служебното държавно управление на Радев е сменило 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт, това евентуално е било по „ професионални аргументи “, не политически…? Но когато желаеха да сменят главсека на Министерство на вътрешните работи поради слаби резултати и затруднена работна среда… „ политически аргументи “.

Цитат: „ Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били заменени по време на последното служебно държавно управление, назначено от Румен Радев. Това са 7% от всички държавни чиновници и неслучайно вторият длъжностен мандат на Гълъб Донев се назовава от хората в службите „ тихия прелом на Радев “ “.

Повече детайлности тук ↓

Стотици са били сменяни по министерства тихомълком. Няма проблем. Но пипат ли неговите хора – писък. 

Смениха ли шефовете на службите по времето на служебните държавни управления? Смениха ги, освен това с много позорни кавги с миризлива съветска диря. След като бе пресечена активността на съветските шпиони и десетки от тях бяха изгонени, Радев изгони шефа на Държавна организация „ Разузнаване “ Атанас Атанасов. 

Атанасов бе безапелационен, че повода за промяната му е точно разрушената съветска шпионска мрежа.

През юни 2021 година той даже заподозря: „ Основна причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл. Възможно е да е задействан проект „ Здравствуйте, братушки “.

И по-късно доста просто изясни за какво не може да се отбрани и да отбрани работата си, доказвайки, че се е справил – тъй като работата му е с най-високия гриф на секретност. Не може да извади данни за активността си и да каже: ето, вижте резултатите, справил съм се. 

След като го изгони, Радевото държавно управление постави на негово място човек, за който всички подозираха, че е „ негов човек “. 

Когато настоящето (най-после)редовно държавно управление пожела да смени управленията на службите…

… политическо посягане било. 

Как по този начин се сменят нещата и за „ нашите хора “ не е политическо, а за „ другите “ е политическо?

Онези 7000 са по професионални аргументи, нали? А няколкото, заменени от постоянния кабинет… „ политическо “.

????

Очевидно е, че е решил да прави партия и в този момент набира проценти рейтинг. Грозно? Да, че и от горната страна, само че действителността е такава. Да, всички знаем, че би трябвало да е безпристрастен, само че не е. Знаем, че сякаш не би трябвало да насъсква и едни българи против други, наричайки ги нихилисти, безродници и не знам какво още. Но и това прави. Реалността е такава. 

А подозренията за връзки с русия и путин, реши да осребри – реши, че няма неприятна реклама и по този начин ще завоюва русофилския избор на тези, които милеят за русия повече в сравнение с за България. Не ги подценявайте, не са малко. 

Факт е обаче, че на този клон към този момент са се настанили доста партии и политици, от възрожденците, през Маяма, светлочервен абевето, столетниците, И Така Нататък (ИТН), през хвърчащи „ някогашни “, като веждичката, дето се е изплашил и той от джендъра и ку*вите…

… изобщо конкуренцията става тежка. 

На руснаците им е добре по този начин – хем стихия в чаша вода, хем мътят политическия басейн, хем основават напрежение и врагове, хем хвърлят една НАТОвска и Европейски Съюз страна от политическа рецесия в политическа рецесия, хем си държат въздействието. 

Обаче на самите им слугинажи тук по никакъв начин не им е елементарно, тъй като се изяждат между тях. 

Например, в случай че възрожденците още не са се усетили, ще е добре да го създадат доста бързо, тъй като оня със служебните гълъби, както им беше „ натурален съдружник “ до момента, внезапно и доста бързо стартира да им става директен съперник. Изследване неотдавна сподели, че и по този начин – без намеси – са почнали да губят поддръжка. Представяте ли си какво ще се случи с гласовете им, когато оня – високо-рейтинговият – влезе с двата крайници в политиката и направи партия, и стартира да си вее рейтинга, и повлече всички пилонаджийски, кебапче-мятащи пишман патрЕоти, дето сякаш трябваше да са им правилни на тях? А влизането в политиката постоянно е обвързвано с хвърляне на тиня по съперниците и кражба на гласове. Ако техните почитатели не обръщат внимание на сегашните им съперници и отново губят поддръжка, какво ще стане, когато оня влезе в политиката (те го обичат и слушат него) и стартира да мята тиня? Колко гласове ще се оттеглен от тях? 

Лошото (и не виждам светлина в мрака по тази тема) е, че гигантска част от народа не вижда обикновени опити за операции и се връзва на голи приказки, без да гледа каузи и резултати, чете подправени вести и лапа мухите. Спомнете си, че доста пенсионери, след нарастването на пенсиите от предходното постоянно държавно управление, се обърнаха и споделиха, че ги били обрали. С парите в джоба плюеха. Няма логичност тук и е ясно, че са лесни за манипулиране. 

И те се връзват на това, че било „ политическа чистка “, когато се опитат да извадят паразитите от тялото на страната, с цел да проработи. 
________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР