Най-лесният начин да намалите разходите си е да пестите от

...
Най-лесният начин да намалите разходите си е да пестите от
Коментари Харесай

Внимание! Тези уреди хабят най-много ток в домакинството

Най-лесният метод да намалите разноските си е да пестите от електрическа енергия. Потреблението й зависи от няколко съществени фактора: мощността на електрическото устройство, времето, в което действа и класа на икономисване на енергия. Най-икономичното съоръжение е клас „ А “ и „ А+ “.

Печка

Преди да я пуснете, то уверете се, че прозорците са добре затворени. Иначе рискувате цялата топлота да се изпари на открито, а вие да продължите да си мръзнете. Няма потребност да оставяте печката ви да работи през нощта, откакто към този момент сте си легнали. Вие се намирате под топлото одеяло. Освен това специалисти предлагат да се спи в хладно помещение.

Климатик

Това е различен апарат, който хаби най-вече електрическа енергия. Неговото ползване зависи значително от разликата сред температурата на открито и тази в стаята. Както в по-горния случай, доста значимо е да пандизите всички прозорци, в противоположен случай отоплението или прохладата ще излязат на вън, а с тях и парите ви. Поддържайте филтъра на климатика чист. Не забравяйте, че с цел да избегнете жегата, от време на време и вентилаторът е решение. Той хаби много по-малко електрическа енергия от климатика и е добре да не бързате да се отървете от него.

Електрическа кана

Това е един от най-мощните електрически уреди. Може да я замените с газов котлон. На него без доста разноски може да си стоплите вода за чай.

Пералня

Съвременните домакини просто не могат да си показват всекидневието без подобен асистент като пералната машина. Някои дами даже я употребяват всеки ден, други пък я пускат няколко пъти седмично. Използва се електричество за стопляне на водата и за въртене на барабана, както й в случай че имате функционалност за сушене. Добре е да избирате режим, който не изисква пране с най-горещата вода. Препоръчва се също да перете повече неща едновременно. Не е нужно да пускате пералня за няколко тениски и чорапи.

Съдомиялна

„ Вие сте жена, не съдомиялна “, както се споделя в една известна реклама. Тези уреди обаче хабят доста електричество и усилват доста сметките ви за ток. Тъй като процесът на измиване на съдове се прави при много висока температура, то електромерът се върти много бързо. Точно както при пералнята машина. Добре е да зареждате повече чинии в миялната и по този начин да си спестите няколко пускания. Все отново съдомиялната пък пести вода, така че има и още една изгода от нея.

Хладилник

Въпреки че този апарат хаби много електричество, надали някой би си помислил да го стопира или да остави настрани използването му. Важно е обаче да го държите надалеч от нагревател или пък печка. Ако се намира до тях, то потреблението на сила ще бъде още по-голяма. Добре е върху него да не пада директна слънчева светлина. Добре е да не държите вратата на хладилника дълго време отворена, тъй като по този начин компресорът стартира да работи по-интензивно и надлежно да изразходва повече сила.

източник: jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР