Най-лесната победа на ГЕРБ на балотажите на местните избори вчера

...
Най-лесната победа на ГЕРБ на балотажите на местните избори вчера
Коментари Харесай

ГЕРБ спечели убедително кметските избори във всички райони на Варна

Най-лесната победа на ГЕРБ на балотажите на локалните избори през вчерашния ден беше във Варна, където Иван Портних беше избран отново с близо 61% от гласовете. Същото толкоз безапелационно партията печели и ръководството на петте региона в града, демонстрират данните от протоколите на общинската изборна комисия.

Това не е изненада, поради " мръсните вътрешнопартийни войни " в Българска социалистическа партия, както ги дефинира претендентът за кмет от левицата Анелия Клисарова, която даже не стигна до балотаж.

В регион " Владислав Варненчик " избраха Николай Костадинов от ГЕРБ още на първия тур, като той получи 56.49 на 100 от гласовете.

Вчера най-убедително беше извоюван кметският пост в " Аспарухово " , като издигнатият от ГЕРБ Ивайло Маринов получи 66.46%. Мартин Златев от " Българска социалистическа партия за България " има 29.45 на 100. " Не поддържам " никого са отбелязали 4.10% от отишлите до урните.

В регион " Младост " Христо Христов от ГЕРБ получава съвсем 61% от гласовете, а за Мария Тодорова от Българска социалистическа партия за България остават 30.52 на 100. Тук не поддържам никого са отбелязали 8.50%.

В регион " Одесос " прави усещане сериозният % отбелязвания на полето " Не поддържам никого " - съвсем 12%. В него Георги Недев от ГЕРБ печели със 60.40%, а Иван Иванов от " Българска социалистическа партия за България " има поддръжката на съвсем 28 на 100 от отишлите до урните.

Петя Проданова от ГЕРБ ще е новият кмет на регион " Приморски " в идващите четири години, като на балотажа тя получи 57.32%, а за Огнян Кънчев от " Българска социалистическа партия за България " останаха 31.41 на 100 от гласовете. И тук " Не поддържам никого " събира сериозна поддръжка - 11.27%.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (430)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР