Най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев и Сандански

...
Най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев и Сандански
Коментари Харесай

Критично е положението в болниците в Гоце Делчев, Сандански, Петрич

Най-критично е ситуацията в лечебните заведения в Гоце Делчев и Сандански и Петрич, защото потенциалът им е съвсем напълнен. Прави се всичко допустимо за разполагане на нови кревати, с цел да не се връщат хора, които имат потребност от болнично лекуване. Това сподели по шефът на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов.

Областният спешен щаб в Благоевград реши да бъдат затворени нощните заведения до 7 ноември поради възходящия брой на инфектирани с новия ковид. Крайната мярка е взета поради рекомендацията на специалисти, че в нощните заведения няма по какъв начин да се съблюдават противоепидемичните ограничения, разяснява доктор Калоянов. По думите му има скупчване на хора и доста мъчно може да се съблюдава отдалеченост.

Засега различен вид заведения няма да се затварят.

Директорът на белодробната болница в Благоевград доктор Петър Георгиев разяснява, че заетостта на леглата е 13 души при естествен потенциал от 10. Основният проблем е с болните, които имат анамнеза, клиника на ковид, само че нямат позитивен PCR тест, изясни той.

През последните дни са осъществени 396 инспекции, като са установени 18 нарушавания, формирани са 18 акта за открито административно нарушаване - най-често за неносене на маска и неспазване на отдалеченост - както от личния състав, по този начин и от клиенти на заведенията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР