Най-критичният ЛОТ на магистрала Хемус е ЛОТ 2. Той е

...
Най-критичният ЛОТ на магистрала Хемус е ЛОТ 2. Той е
Коментари Харесай

Иван Шишков: ЛОТ 2 е най-критичният участък от магистрала Хемус

Най-критичният ЛОТ на автомагистрала " Хемус " е ЛОТ 2. Той е предоставен финален и е с минимален прогрес в строителството. ЛОТ 3 на процедура е подвластен от ЛОТ 2. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройство Иван Шишков, който инспектира строителството на автомагистрала " Хемус ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Най-критичният миг за мен е, че би трябвало да бъде ускорено строителството на ЛОТ 2, тъй като той е най-изостанал. Ако ЛОТ 2 не бъде издигнат, няма да има по какъв начин да се употребява ЛОТ 3. За ЛОТ 1 има избран смисъл, въпреки и с връзка с недобри пътища, само че там ще форсираме, защото той е най-напреднал. За ЛОТ 2 занапред предстоят срещи със строителите, с цел да може да създадем по този начин, че той да може да бъде оптимално бързо приключен, тъй като в случай че той не бъде приключен бързо, няма никакво значение ЛОТ 3. Ние ще желаяме строителят на ЛОТ 3 да не се отпуска и да строи, тъй като не би трябвало да губи темп “, обясни той.

Министърът посочи, че без значение по кое време ще бъде приключено строителството на ЛОТ 3, секторът не може да се употребява преди да е приключен ЛОТ 2.

" Искам доста съществени диалози със строителите на ЛОТ 2, тъй като тези хора на ЛОТ 3 каквото и да ги вършим, и да ги мъчим да строят бързо, и да наваксват, връзката с този пътен възел зависи от ЛОТ 2 ", уточни Шишков.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР