Най-красивото състезание във Формула 1 предложи всичко на феновете, дори

...
Най-красивото състезание във Формула 1 предложи всичко на феновете, дори
Коментари Харесай

Верстапен удържа за Гран при на Монако, въпреки внезапния дъжд

Най-красивото съревнование във Формула 1 предложи всичко на почитателите, даже неочакван дъжд. Нищо не беше в положение да пречупи победния дух на Макс Верстапен, който завоюва гонката по улиците и булевардите на Княжеството на Ривиерата.

Фернандо Алонсо и Астън Мартин изтърваха своя златен късмет да прескочат Верстапен, защото стопираха в бокса в края на 54-ата обиколка. Само обиколка по-късно безусловно всички водачи в челото влязоха в бокса, с цел да преминат към гумите интермедия, а този спомагателен бокс коства над 10 секунди на Алонсо, който остана втори преди " домашния ” за него кръг на пистата Каталуня в Барселона, която се води испанска.
Трети в надпреварата финишира тръгналият от третото място Естебан Окон, за коготото това е първи подиум от успеха му в Гран При на Унгария през 2021 година насам. Френският водач на Алпин резервира хладнокръвие от самото начало.

Четвърти и пети финишираха водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които бяха огромните печеливши от объркването в обиколките, когато стартира да вали. Двамата " излъгаха ” Ферарита Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, които останаха със сликовете обиколка повече.

В последна сметка Льоклер приключи шести, а Сайнц остана осми. Двамата бяха разграничени от втория водач на Алпин Пиер Гасли. Последните точки в днешния ден бяха за двамата водачи на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.
Миналогодишният победител в Княжеството Серхио Перес  финишира едвам 17-и. Така той загуби цели 25 точки от съотборника си Верстапен в разногласието за международната купа.

След седмия кръг за годината двамата са разделяни от 39 точки, като отпред е международният първенец, за който това е четвъртата победа от началото на годината. Трети в подреждането е Алонсо, който изостава с 51 пункта от Верстапен.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР