Най-късно до 20 ноември се очаква парламентът да избере нов

...
Най-късно до 20 ноември се очаква парламентът да избере нов
Коментари Харесай

Парламентът избира нов шеф на КПКОНПИ до 20 ноември


Най-късно до 20 ноември се чака Народното събрание да избере нов ръководител на антикорупционната комисия. Това разгласи ръководителят на комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос Борис Ячев от Обединени патриоти.

Ресорната комисия одобри процедурните правила за оферти и избор на претенденти за поста ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, откакто в края на юли Пламен Георгиев подаде оставка.

Съгласно разпоредбите, в 14-дневен период след приемането им в пленарната зала, ще могат да се внасят кандидатурите. След този период претендентите ще имат седем дни да внесат в Народното събрание писмените концепции за работата си като ръководител на Антикорупционната комисия и декларация за имуществено положение и спор на ползи. Допуснатите претенденти ще бъдат изслушани в отрасловата комисия, а действителният избор ще е в пленарната зала. За определен ще се счита този, който е получил 50% плюс един от присъстващите народни представители в залата.

Председателят на Комисията за битка с корупцията Борис Ячев очерта периодите по идния избор на ръководител на Антикорупционната комисия: "От нас е чуването, събирането на документи. Имаме опит и от предходната година. Беше оптимално бързо направено. След ваканцията, което значи, че на 20 ноември може да бъде определен ръководител ".

А на въпрос дали Обединени патриоти разискват собствен претендент, отговори: "Не, не е обсъждана кандидатура ".

Следващият ръководител на КПКОНПИ наложително би трябвало да има юридическо обучение. По-бързият или по-бавен избор на ръководител на Антикорупционната комисия зависи от това дали на следващия ден пленарната зала ще гласоподава разпоредбите или ще ги остави след предизборната почивка, отбелязва БНР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР